Povećana naplata javnih prihoda u Vojvodini

Naplaćeno sedam i po milijardi više nego lani

30. maja 2012

U prvom tromesečju ove godine na teritoriji Vojvodine, bez PDV-a i akciza na uvoz, evidentirana je naplata javnih prihoda u  iznosu od 63,5 milijarde dinara, što je za 7,5 milijardi dinara, odnosno za 13 odsto, više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je danas sa sednice Vlade Vojvodine.

Na sednici je konstatovano da su budžetska sredstva evidentirana u iznosu od 40,2 milijarde dinara i, u odnosu na prvo tromesečje 2011. godine, nominalno su povećana za 5,8 milijardi dinara, ili za 17 odsto, prenosi Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Dodaje se da su od doprinosa za obavezno socijalno osiguranje naplaćene 23,3 milijarde dinara, što je za 1,7 milijardu dinara, odnosno za osam odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Može se konstatovati da je evidentirana naplata budžetskih sredstava realno povećana za 12 odsto, dok su sredstva doprinosa realno povećana za tri odsto”, piše u saopštenju za javnost.

Kada su transferna sredstva od drugih nivoa vlasti u pitanju, budžetu Vojvodine usmereno je 17,9 milijardi dinara, što je za šest milijardi dinara, odnosno 51 odsto, više nego u istom periodu 2011. godine.

Budžetima vojvođanskih gradova i opština pripalo je 13,8 milijardi dinara, što je za 3,9 milijardi dinara, ili za 40 odsto, više sredstava nego u istom periodu 2011. godine.

Najveći rast zabeležen je od poreza na zarade – rast od 2,9 milijardi dinara, odnosno 114 odsto, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga