Povećan broj korisnika Narodne kuhinje u Zrenjaninu

Iz gradskog budžeta obezbeđeno je 16 miliona dinara, što će omogućiti kuvane obroke za 200 ljudi, a dodatnih 50 obroka obezbeđeno je zahvaljujući donaciji Rudolfa Valtera

02. jul 2014

Broj korisnika Narodne kuhinje u Zrenjaninu biće povećan u narednih godinu dana sa 200 na 250, kazala je danas direktorka Centra za socijalni rad u tom gradu Julija Bobek.

Novinarima je rečeno da je iz gradskog budžeta za ovu godinu za potrebe Narodne kuhinje obezbeđeno 16 miliona dinara, što će omogućiti kuvane obroke za 200 ljudi.

Dodatnih 50 obroka obezbeđeno je zahvaljujući donaciji Rudolfa Valtera, vlasnika kompanije „Fiva Valter Grup“ i dobitnika nagrade Grada Zrenjanina za investiciona ulaganja i humanitarni rad.

Julija Bobek je navela da potreba za uslugama Narodne kuhinje uvek postoji, ali da je i sadašnjih 250 obroka izuzetno značajno budući da se Narodne kuhinje u nekim gradovima zatvaraju, uprkos tome što su obroci neophodni velikom broju ljudi.

„Podela obroka obavlja se svakog radnog dana u podne, u prostorijama Crvenog krsta, a za dane vikenda i praznika obezbeđeni su lanč paketi. Korisnici Narodne kuhinje su lica iz Zrenjanina, a nastojimo da i oni kojima je to potrebno, a žive u drugim naseljenim mestima, ne ostanu nezbrinuti. Oni dobijaju pakete hrane u periodu od aprila do oktobra“, kazala je ona.

Novina je, navela je, da Crveni krst koji radi distribuciju obroka, svakog meseca dostavlja spisak prisutnosti korisnika Narodne kuhinje i oni koji ne budu redovno dolazili po hranu, u narednom mesecu neće imati pravo na topli obrok, već će on biti ustupljen drugima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga