Potpisnici “Sporazuma sa narodom” traže da REM oduzme frekvenciju TV Pink

"U suprotnom, pozvaćemo čitavu javnost na protest ispred sedišta TV Pink“

27. mar 2019

Potpisnici „Sporazuma sa narodom“ uputili su danas zahtev Regulatornom telu za elektronske medije (REM) da televiziji Pink izrekne meru zabrane objavljivanja programskih sadržaja informativnog karaktera u trajanju od 30 dana, a potom i meru oduzimanja nacionalne frekvencije kao javnog dobra koje se „kontinuirano zloupotrebljava“.

Ovakve mere su neophodne, navodi se u zahtevu, „kako bi se sprečilo dalje korišćenje jezika mržnje i izazivanje građanskog rata kroz huškanje građana jednih na druge“.

Kako se navodi u dopisu, samo u poslednjih 30 dana TV Pink je više desetina puta prekršio Ustavom zagarantovano pravo da svako bude istinito, potpuno i blagovremeno informisan o pitanjima od javnog značaja, kao i više zakona koristeći govor mržnje u svom informativnom programu.

Ocenjuje se da TV Pink tokom višegodišnjeg perioda drastično krši odredbe Zakona o elektronskim medijima i to tako što vrši političku propagandu u korist vladajuće partije, zloupotrebljava medijski prostor u političke i privatne svrhe emitujući, između ostalog, otvorena pisma svog vlasnika, kao i klevete, laži i uvrede.

Dodaje se da predstavnike opozicije i javne ličnosti koje kritikuju vlast podvrgava satanizaciji, etiketiranju i javnom linču, nazivajući ih „fašistima, lopovima, žutom bagrom, ološima“.

„Ukoliko REM ne postupi u skladu sa zakonom i ne pokrene procedure iz svojih nadležnosti, mi, potpisnici ‘Sporazuma sa narodom’, izrazićemo svoje građansko nezadovoljstvo i građansku neposlušnost i pozvati čitavu javnost na protest ispred sedišta TV Pink“, navodi se u dopisu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga