Potpisani ugovori za nabavku radiološke opreme za Kamenicu 2

Ugovori su potpisani sa kompanijama Maks tim, Orthoaid, Zimens i Komtrejd iz Beograda, Kvark iz Kragujevca i Pozitiv iz Novog Sada

27. jula 2015

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine saopštila je danas da su potpisani ugovori o nabaci medicinske opreme za medicinski institut “Kamenica dva” u Sremskoj Kamenici, koji su vredni oko 1,1 milijardu dinara.

Na taj način je obezbeđena najsavremenija medicinska oprema koja je neophodna za lečenje onkoloških pacijenata u Vojvodini, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se ugovori odnose na kupovinu tri višeenergetska linearna akceleratora sa pratećom radiološkom opremom.

Ugovori su potpisani sa kompanijama Maks tim, Orthoaid, Zimens i Komtrejd iz Beograda, Kvark iz Kragujevca i Pozitiv iz Novog Sada.

U skladu sa uslovima datim u konkursnoj dokumentaciji, obezbeđen je garantni period na minimum šest godina, u okviru koga akceleratori moraju da budu u funkciji 365 dana, svih 24 sata, sa dozvoljenim maksimalnim prekidom od 10 dana u jednoj kalendarskoj godini, navodi se u saopštenju.

U slučaju da je uređaj u kvaru više od 10 dana tokom jedne kalendarske godine, dobavljač je dužan da bez odlaganja izvrši naknadu troškova zdravstvenim ustanovama u iznosu od 6.400 evra, za svaki dan za koji uređaj ne radi, za svaki uređaj posebno, piše u saopštenju.

Dodaje se da je u toku priprema bunkera u objektu „Kamenice dva“, kako bi kupljena oprema bila isporučena u najskorije vreme.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga