Potpisan ugovor o izgradnji drugog dela Naučno-tehnološkog parka

Projekat vredan 13,6 miliona evra

26. dec 2014

Ugovor o izgradnji drugog dela Naučno–tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu, vredan 13,6 miliona evra, potpisali su danas u tom gradu predstavnici republičke i pokrajinske vlade i univerziteta.

Ugovorom se preciziraju uslovi finansiranja i način realizacije izgradnje Naučno-tehnološkog parka, koji će se prostirati na blizu 30.000 kvadratnih metara prostora.

Tu će biti smeštene istraživačke laboratorije Fakulteta tehničkih nauka (FTN), biznis-inkubator, naučno-istraživačke institucije od posebnog značaja za razvoj Vojvodine i visokotehnološke kompanije, uglavnom iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Kako je rečeno na potpisivanju, cilj je da naučno-tehnološki park da postane međunarodno priznati regionalni centar za dinamičan razvoj i internacionalnu promociju inovativno-tehnoloških projekata i kompanija u prioritetnim oblastima od značaja za FTN, Univerzitet, Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju.

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za nauku Vladimir Pavlov, državni sekretar u Ministarstvu nauke Aleksandar Belić, rector Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković, dekan FTN-a Rade Doroslovački, i direktor preduzeća „JUP istraživanje i razvoj“ Aleksandar Simonović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga