Potpisan koalicioni sporazum SNS-a i SVM-a

"U sadržinskom smislu iz ovog sporazuma čovek može da stane dignute glave"

27. apr 2014

Srpska napredna stranka (SNS) i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) potpisali su danas koalicioni sporazum kojim se definišu odnose te dve stranke u novoj vladi i trasiraju pravci budućeg razvoj Srbije.

Sporazum su potpisali lideri SNS-a i SVM, Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor.

Potredsednik SNS-a Igor Mirović je, nakon potpisivanja sporazuma, rekao novinarima da „zajedničko učešće u Vladi pruža šansu ne samo za razvoj odnosa dve stranke, već i rešavanje svih otvorenih problema u društvu“. Prema njegovim rečima, sporazumom se definše zaštita manjinskih prava, posebne oblasti koje su od interesa za pokrajinu Vojvodinu, everopske integracije, važni infrastrukturni projekti, korišćenje, IPA fondovi, kao i zemljišna politika, odnosno zaštita poljoprivrednog zemljišta. Mirović je rekao da se definišu i određene istorijske teme koje su opterećivale odnose Srba i Mađara.

Pastor je rekao da je potpisani sporazum kruna, kako je naveo, veoma važne procedure građenja nove vlade. „SVM je ovim sporazumom prekoračio sopstevnu senku i mi možemo biti primer dugima. U sadržinskom smislu iz ovog sporazuma čovek može da stane dignute glave“, rekao je Pastor i dodao da je pred dvema strankama veliki zadatak i velika odgovornost. Pastor je kazao da je sporazumom pokazano da se budućnost može
graditi na sadašnjosti, a da se prošlost ostavi u prošlosti.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga