Potpisan koalicioni sporazum DS i pet partija – „DS – za pravednu Srbiju“

Slogan izborne liste koju predvodi DS biće "Da živimo normalno, da živimo sada"

04. mar 2016

Lideri Demokratske stranke i još pet političkih partija danas su potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila, a naziv izborne liste biće „DS – za pravednu Srbiju“.

Sporazum sa DS sklopili su Nova stranka Zorana Živkovića, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini koji predvodi Tomislav Žigmanov, Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića i pokret Živim za Krajinu Boška Ničića.

Predsednik DS Bojan Pajtić je nakon potpisivanja sporazuma rekao novinarima da su sporazum potpisale stranke koje su se i u prošlosti hrabro borile protiv režima Aleksandra Vučića.

Pajtić je naglasio da je taj režim zasnovan „na lažima, obmanama, neznanju i pljački građana“, a da će slogan izborne liste koju prevodi DS biti „Da živimo normalno, da živimo sada“. On je rekao da režim tvrdi da Srbija pobeđuje iako je zemlju u poslednje četiri godine napustilo 200.000 mladih, a građani primanju najmanje plate i penzije u regionu.

Pajtić je rekao i da su aprilski izbori „možda poslednji voz za normalnu Srbiju, ako građani ne žele da za neku godinu žive na bulevaru Aleksandra Vučića, da idu u školu Aleksandar Vučić, da se po gradovima Srbije dižu spomenici Aleksandru Vučiću…“.

Prema njegovi rečima, lista koju predvodi DS „pošteno, iskreno i hrabro traži poverenje građana jer pristojna demokratska Srbija želi da vidi alternativu“. Pajtić očekuje i da izborna kampanja neće biti fer jer se režim i na prethodnim izborima služio i fizičkim nasiljem i međuljudskim manipulacijama.

On je procenio da će DS postići bolji rezulat nego na prethodnom glasanju. „DS je preživela sve pokušaje da bude uništena i fizičke i finansijske i medijske. I ne samo da smo preživeli nego smo jedina nada u ovoj nesrećnoj zemlji“, rekao je on.

(Agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga