Poštovati potrebe osoba sa dečjom paralizom

"Osobe sa posledicama cerebralne i dečje paralize, bez obzira na stepen oštećenja, imaju iste potrebe za ljubavlju, aktivnošću, učenjem i radom, kao i bilo koja druga osoba

29. okt 2012

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović apelovala je danas na sve činioce društva da uvaže činjenicu da osobe sa cerebralnom i dečjom paralizom imaju iste potrebe kao i zdrave osobe.

„Osobe sa posledicama cerebralne i dečje paralize, bez obzira na stepen oštećenja, imaju iste potrebe za ljubavlju, aktivnošću, učenjem i radom, kao i bilo koja druga osoba“, kazala je vesna Kopitović na okruglom stolu u Novom Sadu.

Okrugli sto „Standardi za pružanje usluga u oblasti socijalne zaštite“ održan je u okviru „Nedelje solidarnosti sa osobama sa cerebralnom i dečjom paralizom“, a organizovali su ga Udruženje „Sunce“ i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“.

Nedelja solidarnosti održava se šesnaesti put zaredom i traje do 31. oktobra, s ciljem poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Prema podacima Saveza za cerebralnu i dečju paralizu, u Srbiji postoji više od 3.800 osoba sa tim invaliditetom i 54 saveza.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga