Poslednji poziv izbeglicama da se prijave za povratak u BiH

"To je poslednji napor međunarodne zajednice u zbrinjavanju izbeglica na prostoru bivše Jugoslavije"

21. jan 2013

Pokrajinski fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, pozvao je danas izbeglice iz Bosne i Hercegovine koje borave na području Vojvodine i u drugim delovima Srbije, a planiraju povratak u zemlju porekla, da se prijave na javni poziv za pomoć u rekonstrukciji stambenih jedinica u BiH.

Fond je u saopštenju za javnost naveo da je takav poziv izbeglicama uputilo bosanskohercegovačko Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice.

„Izbegličke porodice iz BiH koje su ranije podnosile zahtev za obnovu imovine u cilju povratka, a nisu dobili traženu pomoć, treba da obnove svoje zahteve u skladu s navedenim pozivom“, navodi se u saopštenju.

Javni poziv je otvoren do 7. februara, a svi potrebni obrasci za prijavu, kao i sam tekst Javnog poziva, mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva za ljudska prava i izbeglice BiH (www.mhrr.gov.ba).

Zainteresovane izbegličke porodice, čiji članovi ne koriste internet, ili iz bilo kog drugog razloga nisu u mogućnosti da preuzmu navedena dokumenta, obrasce i tekst poziva mogu dobiti i u sedištu Fonda u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 25.

Ovim programom je predviđeno da 2.400 izbegličkih porodica koje se vraćaju u BiH iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore dobije pomoć za obnovu kuća ili za izgradnju novih stambenih objekata.

Reč je o projektu koji se realizuje u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica, koji se finansira donatorskim sredstvima Evropske unije,
Sjedinjenih Američkih Država i drugih država i organizacija.

„To je poslednji napor međunarodne zajednice u zbrinjavanju izbeglica na prostoru bivše Jugoslavije“, ističe se u saopštenju za javnost.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga