Poslanik: Nećemo dozvoliti Tenisu da nam uzme 3.000 hektara najbolje zemlje

Poljoprivrednici su “doslovno na kolenima i stanje je neizdrživo”

24. mar 2016

Predsednik Odbora za poljoprivredu i nezavisni poslanik u Skupštini Vojvodine Ladislav Tomić najavio je danas da poljoprivrednici iz Kikinde neće dozvoliti da nemačka kompanija Tenis preuzme 3.000 hektara obradive zemlje u ataru te opštine.

“Na jesen ćemo se i mi u Kikindi moratio boriti za naše državno zemljište, jer je najavljen dolazak Tenisa. Nećemo dozvoliti da nam neko uzme tri hiljade hektara najplodnije državne zemlje”, rekao je Tomić na sednici Odbora za poljoprivredu Skupštine Vojvodine.

On je podržao poljoprivrednike iz okoline Sombora u njihovoj borbi protiv uzurpatora državnog zemljišta i poručio ratarima koji su prisustvovali sednici odbora da prenesu pozdrave svojim “saborcima”.

Tomić je kazao da i sam živi od poljoprivrede i optužio Vladu Srbije da je krivac za “katastrofalno” stanje u agraru.

“Uzurpacijom državnog zemljišta, naši ljudi ostaju bez osnovnog sredstva za rad, a to je državno zemljište. Pored toga, subvencije su u ovoj godini smanjene za tri puta, cene poljoprivrednih proizvoda nikada nisu bile niže i imamo nekontrolisan uvoz bukvalno svih poljoprivrednih proizvoda. Vlada Srbije apsolutno ništa nije uradila da se bar malo popravi situacija”, ocenio je Tomić.

Prema njegovim rečima poljoprivrednici su “doslovno na kolenima i stanje je neizdrživo”.

Ladislav Tomić je na izborima 2012. godine izabran za poslanika ispred Srpske napredne stranke, ali je u međuvremenu napustio tu partiju i postao nezavisni poslanik.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga