Poslanik EP iz Istre: EU najviše pomaže Italiji, a ne Kina i Rusija

Precizirao je da Italija u prvom paketu pomoći od strane EU na raspolaganju ima 11,2 milijarde evra za borbu protiv virusa i pomoć privredi

01. apr 2020

Poslanik Evropskog parlamenta iz Istre u Hrvatskoj Valter Flego izjavio je da već nekoliko dana do njega na društvenim mrežama dolaze vesti da u Italiji skidaju zastave EU-a i da Italija zavisi o pomoći Rusije i Kine i naveo da te informacije “jednostavno nisu istinite”.

“Hvala i Rusiji i Kini, ali treba reći da te informacije jednostavno nisu istinite, kao ni brojne druge informacije koje se vrte na društvenim mrežama iz neproverenih izvora i bez naučnog utemeljenja”, naveo je Flego na svom profilu na Fejsbuku.

Precizirao je da Italija u prvom paketu pomoći od strane EU na raspolaganju ima “nemalih 11,2 milijarde evra” za borbu protiv virusa i pomoć privredi.

“Francuska i Nemačka otvorile su bolnice za pacijente iz Italije, a te dve države zajedno s Austrijom najveći su donatori preko potrebne medicinske opreme. Upravo u ovakvim situacijama najviše do izražaja dolazi evropska solidarnost. Još je teških dana pred Italijom i pred svima nama. Virus ne poznaje granice, pa tako ni naša borba protiv njega”, poručio je Flego.

(Autonomija, foto: Wikimedia)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga