Poslanici SzS traže ostavku Maje Gojković

"Sednica Skupštine Srbije sazvana nelegalno"

13. feb 2019

Poslanici Saveza za Srbiju tražili su danas hitnu i neopozivu ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković jer je na zahtevu za održavanje vanredne sednice parlamenta potpisano dvoje poslanika koji su podneli ostavke.

Narodna stranka je saopštila da su na tom zahtevu potpisi poslanika Vesne Rakonjac i Željka Sušeca, koji više nisu poslanici vladajuće koalicije, zbog čega je ta stranka zahtev ocenila kao falsifikat.

„Ovaj falsifikat najbolje pokazuje kako Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri vrše vlast i uništavaju sve institucije u Srbiji. Maja Gojković mora hitno da podnese ostavku jer je nedostojna funkcije predsednice parlamenta„, naveo je potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je najavio da će protiv Gojković biti podneta krivična prijava, jer, prema njegovim rečima, političku i pravnu odgovornost za to mora snositi prvenstveno predsednica skupštine.

„Ovo je još jedan u nizu dokaza da poslanici Narodne stranke i Saveza za Srbiju, kao i drugi poslanici opozicije, opravdano bojkotuju parlament i da apsolutno ne bi trebalo davati legitimitet urušavanju najvišeg zakonodavnog tela„, ocenio je Aleksić.

On je rekao da je sednica Skupštine Srbije sazvana nelegalno, pa je zbog toga i ona nelegalna.

Gojković je u ponedeljak, 11. februara, sazvala Jedanaesto vanredno zasedanje Skupštine Srbije na zahtev 154 narodna poslanika.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga