Poslanici SMS pozvali gradonačelnika Novog Sada da zajedno posete naselje Adice i iskažu protest protiv nacionalizma

"Da Dan pobede nad fašizmom obeležimo upravo tamo gde su mržnja i nasilje na nacionalnoj osnovi ponovo ispoljeni"

07. maja 2019

Nekoliko pokrajinskih i republičkih posalnika novosadskog odbora Stranke moderne Srbije (SMS) uputilo je danas javni poziv gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću da zajedno posete naselje Adice, čiji meštane su pre nekoliko dana vređali i fizički maltretirali ekstremisti na nacionalnoj osnovi.

„Pozivamo Gradonačelnika Novog Sada da zajedno posetimo Adice, ulicu Tome Rosandića, u četvrtak 09. maja u 15 časova i iskažemo protest protiv narastajućeg nacionalizma i nasilja u društvu, te da i na taj način obeležimo Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom upravo tamo gde su mržnja i nasilje na nacionalnoj osnovi ponovo ispoljeni“, navodi se u pozivu.

SMS dodaje da bi na taj način trebalo da se pokaže da je Novi Sad ostao sredina koja je u stanju da neguje toleranciju i suživot svojih sugrađana svih nacionalnosti i političkih opredelenja.

„Gradonačelnik Novog Sada, grada poznatog po multietničnosti, dužan je pokazati da je spreman prevazići političke razlike i uznemirenim građanima prići zajedno i sa svojim političkim neistomišljenicima“, napominje SMS.

U poziv se dodaje da su bezbednost građana i sprečavanje međunacionalne mržnje i nasilja iznad stranačkih podela, te poručuje da Novi Sad treba da pokaže dobar primer političke kulture.

Ispred Gradski odbor SMS poziv su potpisali Vladimir Đurić, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Ivan Stijepović, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine, Zorica Damjanović, narodna poslanica u Skupštini AP Vojvodine i Katica Bengin, narodna poslanica u Skupštini AP Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga