Poslanici DS: Parlament da hitno razreši Radetu 

"Relativizacija zločina, revizija istorije i atmosfera mržnje moraju stati najpre u skupštini"

26. jul 2018

Poslanici Demokratske stranke (DS) pokrenuli su danas zahtev za razrešenje poslanice Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerice Radete sa mesta potpredsednice parlamenta zbog, kako su naveli, nedopustivog govora mržnje prema žrtvama iz Srebrenice.

„Nedopustivi govor mržnje u izjavi potpredsednice Skupštine, kojim se svirepo obračunava sa nedužnim žrtvama zločina u Srebrenici i vređaju njihove porodice, ugrozio je ugled institucije parlamenta koji ona predstavlja, zbog čega se zahteva da je Skupština Srbije hitno razreši sa te funkcije“, naveli su poslanici DS u saopštenju.

U saopštenju se ocenjuje da relativizacija zločina, revizija istorije i atmosfera mržnje, za koje DS veruje da se kontinuirano podstiču i tolerišu od nosilaca najviših političkih funkcija u državi, moraju stati najpre u skupštini, kao demokratskoj instituciji koja predstavlja sve građane.

„Uvrede i bol koji je potpredsednica nanela porodicama žrtava, sa pozicije potpredsednice Skupštine zaslužuje jasnu i hitnu reakciju narodnih poslanika. Zbog toga, poslanici DS danas će uputiti predlog za razrešenje potpredsednice Narodne skupštine Vjerice Radete i pozvati narodne poslanike da se pridruže inicijativi“, naveo je DS.

Poslanica SRS Vjerica Radeta objavila je tvit, na informaciju o smrti predsednice Udruženja „Majke Srebrenice“ Hatidže Mahmedović, u kojem je zapitala ko će je sahraniti, muž ili sinovi, aludirajući na činjenicu da je ona u Srebrenici 1995. godine izgubila muža i dva sina.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga