Poslanica LSV-a Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

Nagrada za dosledno zalaganje da se crnogorski jezik uvede kao jedan od službenih u opštini Vrbas

07. dec 2019

Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olena Papuga dobitnica je godišnje nagrade Udruženja Crnogoraca Krstaš iz mesta Lovćenac u Vojvodini.

Njoj je nagrada “Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević”dodeljena na Svečanoj akademiji tog udruženja, koja je održana u Lovćencu.

Nagrada se dodeljuje se za izuzetan doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Srbiji.

“U toku 2019. godine poslanica Olena Papuga je svojim dopisima predsedniku opštine Vrbas, ministru državne uprave i lokalne samouprave i predsednici vlade Srbije, kao i poslaničkim pitanjima u Skupštini Srbije jasno zahtevala odgovor zbog čega se izbegava poštovanje zakona i crnogorski jezik ne uvodi u službenu upotrebu u opštini Vrbas”, navodi se u obrazloženju.

Olena Papuga je zahvalila na nagradi i kazala da će nastaviti da se bori za ostvarivanje Ustavom i zakonom garantovanog prava na službenu upotrebu crnogorskog jezika u opštini Vrbas.

Dodala je da podršku i pomoć za te aktivnosti ima od svoje stranke LSV i prijateljske Crnogorske partije.

U sklopu programa predstavljen je i prvi broj časopisa crnogorske dijaspore “Identitet”.

Svečanoj akademiji su prisustvovali generalni konzul Crne Gore Dragan Đurović, predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić i potpredsednik LSV-a Robert Kolar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga