Poslanica: Dokaz izborne krađe u BiH

"Ispada da u mom naselju niko za mene nije glasao, pa čak ni ja sama za sebe nisam glasala"

24. okt 2018

Novoizabrana poslanica u Parlamentu Federacije BiH i potpredsednica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Lana Prlić upozorila je na izborne krađe navodeći da je na biračkom mestu u Mostaru, na kojem je glasala sama za sebe, osvojila nula glasova.

„Izabrana sam u Parlament Federacije BiH. Ali je ‘zanimljivo’ da na biračkom mestu na kojem moja mama i ja glasamo, imam nula glasova. Ispada da sama za sebe nisam glasala niti je mama glasala za svoju kćerku. Ovo je samo jedan od primera brutalnih krađa volje naših građana i glasova“, napisala je Prlić.

Ona je podsetila je da je 2014. godine na tom biračkom mestu dobila osam glasova, a da je na ovim izborima 450 odsto više glasova nego 2014. godine, prenosi klix.ba. „A ispada da u mom naselju niko za mene nije glasao, pa čak ni ja sama za sebe nisam glasala. Nadam se da će CIK udovoljiti našem zahtevu za prebrojavanje glasova jer ako se ovo desilo u centru Mostara kakva je tek situacija u ruralnim delovima naše domovine“, poručila je Prlić.

Ona je dodala da se građani BiH mogu proveriti njene reči na zvaničnoj web stranici Centralne izborne komisije (CIK) BiH gde su objavljeni rezultati glasanja i na njenom biračkom mestu u Mostaru.

(FoNet/Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga