Poruke mržnje na vratima Inicijative mladih za ljudska prava

"Premijer Aleksandar Vučić, ministar Nebojša Stefanović i SNS crtaju nam metu na čelu kada nas nazivaju fašistima, stranim plaćenicima, izdajnicima"

28. jan 2017

Vrata prostorija Inicijative mladih za ljudska prava oblepljena su juče porukama mržnje, a iz Inicijative kažu da su to učinila šestorica mladića.

„Nakon što je vlast poslala jasnu poruku da će prebijanje naših aktivista proći nekažnjeno, ovaj napad nije iznenađenje. Upozoravali smo da nam premijer Aleksandar Vučić, ministar Nebojša Stefanović i SNS crtaju metu na čelu kada nas nazivaju fašistima, stranim plaćenicima, izdajnicima“, saopšteno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Inicijative mladih.

Podsetimo, aktivisti Inicijative napadnuti su u Beški pošto su prekinuli tribinu Srpske napredne stranke na kojoj je jedan od govornika trebalo da bude osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin.

U saopštenju se ukazuje da je potom stvorena atmosfera da je napad na ovu organizaciju poželjno ponašanje koje će biti nagrađeno umesto kažnjeno.

„Ne pristajemo na potcenjivanje ovog napada, zato što on nije izolovan slučaj, već deo kampanje sejanja straha među svima onima koji se usude da se usprotive mejnstrim ratnohuškačkoj politici“, poručuju iz Inicijative mladih.

LSV: Napad na prostorije inicijative zbog neodmerenih izjava predstavnika vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je osudila novi napad na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava i optužila vlast da je krivac za to jer nije ozbiljno shvatila nedavni napad na aktiviste Inicijative u mestu Beška u Vojvodini.

“Poruke mržnje kojima su oblepljena vrata prostorija ove nevladine organizacije pokazuje da vlast nije shvatila ozbiljnost incidenta u Beškoj. U sedmici koja nas podseća šta je sve mržna nanela čovečanstvu kroz istoriju, LSV poziva predstavnike vlasti da pažljivo iznose stavove o političkim neistomišljenicima. Svaka neodmerena izjava nekome može nacrtati metu na čelo”, navodi se u saopštenju za javnost, koje je potpisao funkcioner LSV Aleksandar Marton.

On je zatražio hitnu reakciju vlasti, pronalaženje i kažnjavanje odgovornih za napad na prostorije Inicijative mladih za ljudska prava u Beogradu.

(Autonomija, foto: Inicijativa mladih)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga