Popovi protiv Vojvodine

Predsednik Srbije Boris Tadić dobio je pismo Sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC) u kome se, povodom predloga Statu…

06. feb 2009

filaret.jpgPredsednik Srbije Boris Tadić dobio je pismo Sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC) u kome se, povodom predloga Statuta Vojvodine, izražava zabrinutost za suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.
„Predsednik Srbije Boris Tadić dobio je pismo koje je potpisao mitropolit Amfilohije. U proteklom periodu stizala su i mnoga druga pisma građana, nevladinih organizacija, institucija u kojima je bilo stavova i za i protiv odredbi statuta Vojvodine i predsednik je sa svim stvarima upoznat“, rečeno je Beti u Tadićevom kabinetu.
Na sajtu SPC danas je objavljeno da je Sinod, povodom predloga Statuta Vojvodine uputio predsednici parlamenta Slavici Đukić-Dejanović pismo u kojem se izražava zabrinutost sa suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, a da je pismo slične sadržine upućeno i predsedniku Tadiću i premijeru Mirku Cvetkoviću.
„SPC izražava veliku zabrinutost za suverenitet i teritorijalni integritet države Srbije koji je najpre teško narušen, nadamo se samo privremeno, nasilnim otimanjem i okupacijom Kosova i Metohije, a potom pokušajem da se od Autonomne pokrajine Vojvodine načini nova država u državi Srbiji“, navodi se u pismu Sinoda SPC.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga