Popov: Izvući pouke iz incidenta i nastaviti sa normalizacijom odnosa

“Prosto je čudno da se tako nešto moglo desiti"

11. jula 2015

Kopredsednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov osudio je danas napad na predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici i dodao da iz toga treba izvući pouke i ići dalje u procesu normalizacije odnosa u regionu.

Popov, koji je danas bio na komemoraciji u Srebrenici, rekao je za Autonomija da je sada najvažnije da ni jedna ni druga strana ne daju zapaljive izjave, već da ostanu dosledne u traganju za putevima normalizacije odnosa.

“Iz ovoga se može izvući pouka da se mora ići dalje u procesu traganja za normalizacijom odnosa. Dobro bi bilo da poruke sa obe strane budu pomirljive, to je sada najvažnije”, kazao je Popov.

On je ocenio da je napad na Vučića “strašna mrlja” na obeležavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici, odnosno na događaj koji je trebalo da ima sasvim drugačiji značaj i težinu.

Popov je ispričao da ništa nije upućivalo na to da bi moglo doći do incidenta, sve do Vučićevog ulaska na spomen-groblje u Potočarima kod Srebrenice.

On je ocenio da treba istražiti celi događaj i postupanje policije Republike Srpske koja je bila zadužena za obezbeđenje skupa.

“Prosto je čudno da se tako nešto moglo desiti. Nakon događaja, ja sam osluškivao ljude i većina, ogromna većina njih, osećala se posramljeno zbog svega što se desilo baš u Potočarima”, rekao je Aleksandar Popov.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga