Pope Bratislave, može li to jeftinije?

"Svetenje vode" i sečenje kolača kod paroha u okolini Leskovca staje 2.000 dinara. Meštani od njega traže da koriguje cenovnik za pravoslavne obrede, inače će protestovati

07. dec 2011

Predstavnici pet sela u okolini Leskovca zatražili su da njihov paroh umanji cene svojih usluga prilikom pravoslavnih obreda za oko 60 odsto i zapretili protestima ukoliko se ne udovolji njihovom zahtevu.

U protestnom pismu, upućenom mesnom parohu, popu Bratislavu kako ga jedino oslovljavaju meštani, predstavnici sela u vučjanskom kraju – Gornja i Donja Bunuša, Čifluk, Radonjica, Todorovce i Miroševce zatražili su da se cene usluga za „svetenje vode“ i sečenje kolača na slavama smanje sa sadašnjih 2.000 dinara na 500 dinara.

Jedan od predstavnika tih sela Ljubiša Cakić kaže da su ljudi u vučjanskom kraju dobri vernici, ali da su veoma siromašni i da se njihov paroh mora ponašati u skladu sa nastalom krizom.

„Narod je ogorčen i kategoričan da i sveštenstvo mora živeti kao i njihovi parohijani. Ukoliko ozbiljno ne shvate ovaj problem, mi ćemo organizovati protest“, kazao je Cakić.

On je rekao da se parohu plaća i zakazivanje služenja obreda u iznosu od 400 dinara, a da paroh traži dodatnih 400 dinara ako se slavski obred, venčanje ili krštenje snima kamerom.

Do paroha ove parohije Beta danas nije mogla da dodje.

Niko od meštana nije znao njegov broj telefona, kao ni njegove starešine u Leskovcu, koje su rekle da nisu upoznate sa slučajem, a mobilni broj crkvenjaka, na koga smo bili upućeni, nije bio dostupan.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga