Ponovo promenjena vlast u Kovinu

...četvrti put ove godine

18. sep 2015

U Kovinu je četvrti put od početka godine promenjena vlast. Koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije (SPS) zadržala se na rukovodećim mestima svega tri meseca. Čelne funkcije ponovo su pripale Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Zoran Nikolić dosadašnji predsednik opštine kaže da su promene bile očekivane.

„Želim da se izvinim građanima Kovina što sam bio deo ovog političkog cirkusa u najboljoj želji da neke poremećene vrednosti pokušamo da vratimo u normalu. Jednostavno to nije bilo moguće. Pitanje izbora predsednika opštine Kovin proglašeno je kao državno pitanje i tu slobode i prava odlučivanja ni građana ni odbornika nije bilo“, rekao je Nikolić.

Inicijativu da predsednica opštine ponovo bude Sanja Petrović podnelo je 30 odbornika. To su sadašnji i bivši članovi SNS-a, odbornici Jedinstvene Srbije i Grupe građana Preporod. Među njima ima i onih koji su pre tri meseca glasali za njenu smenu.

„To je tada bilo mišljenje odbornika. Mi smo imali razgovore sa odbornicima, pokušali smo lepo da porazgovaramo sa svakim, da objasnimo da izborni rezultat iz 2013. treba da bude glavni faktor za vraćanje Sanje Petrović na čelo opštine“, naveo je Bojan Stojanović, predsednik odborničke grupe SNS.

Ovo je peta promena vladajuće garniture u Kovinu od vanrednih lokalnih izbora održanih u ovoj opštini na proleće 2013. godine. Sanja Petrović drugi put je predložena na funkciju predsednika opštine sa koje je smenjena u junu ove godine.

Meštani Kovina kritikuju česte promene vlasti.

„Ovo je cirkus bez para, ni na šta ne liči. Ljudi su ogorčeni, mi ovde nemamo ljude koji mogu da vode Kovin zato smo i najnerazvijenija opština. Sami sebe smenjuju – sami sebe postavljaju – jer nemaju cilj, nemaju viziju šta bi radili s  Kovinom“, navode meštani.

Pored predsednika opštine, predsednika skupštine i njihovih zamenika Kovin je dobio i nove članove opštinskog veća.

U opoziciji su ostali DS, SPS, Savez Vojvođanskih Mađara i preostali članovi Nove odborničke grupe sastavljene od bivših naprednjaka.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga