- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Ponovo pijaca Moj salaš

Pijaca organske hrane „Moj Salaš“ biće održana u četvrtak, 30. avgusta, nakon više od mesec dana pauze, do koje je došlo zbog nesuglasica između organizatora i komunalne inspekcije, saopštila je danas Zelena mreža Vojvodina.

Pijaca će biti održana na staroj lokaciji ispred Spensa, nakon što je postignut dogovor sa članicom Gradskog veća za komunalne poslove Gordanom Pušić, navosi se u saopštenju za javnost.

„Nadamo se da je tako stavljena tačka na veštački napravljen problem“, piše u saopštenju i dodaje da će se pijaca “Moj salaš”  održavati svakog četvrtka do kraja septembra.

Zelena mreža Vojvodine i proizvođači organske hrane koji izlažu na pijaci zatražili su polovinom avgusta smenu šefa komunalne inspekcije Srđana Jakovljeva, jer je davao „neprimerene, bahate i osione“ izjave, u kojima je tretirao poljoprivredne proizvođače kao „izgrednike“.

Jakovljev je 19. jula zabranio da se pijaca „Moj salaš“ održi na platou ispred Spensa na kojem se tradicionalno održava u proteklih devet godina, svakog četvrtka tokom letnjih meseci.

On je od organizatora iz Zelene mreže Vojvodine zatražio da pijacu pomere na deo platoa na kojem nema hladovine, što oni nisu prihvatili.

Organizatori su zapretili da će pijacu preseliti u neki drugi grad i istakli da se Beograd interesuje za mogućnost održavanja te pijace.

I organizatori i proizvođači istakli su da trpe štete zbog neodržavanja pijace i dodali da su Novosađani na taj način uskraćeni za mogućnost kupovine zdrave organske hrane.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!