- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pompeo: G7 konstatovala kinesku ‘kampanju dezinformisanja’ o koronavirusu

Grupa sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta G7 konstatovala je kinesku „kampanju dezinformisanja“ o koronavirusu, izjavio je šef američke diplomatije Majk Pompeo.

„Komunistička partija Kine predstavlja veliku pretnju po naše zdravlje i naš način života, kao što je to epidemija jasno pokazala“, rekao je Pompeo na konferenciji za novinare u Vašingtonu nakon virtuelnog sastanka sa kolegama iz Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije, Kanade i Japana.

Vašington optužuje Kinu zbog netransparentnosti na početku epidemije koronavirusa i da je tako dozvolila da se virus proširi svetom.

Ministri spoljnih poslova G7 sastali su se uoči virtuelnog samita G20 glavnih svetskih sila na kojem će učestvovati i američki i kineski lideri.

Pompeo je rekao da „nije vreme za optužbe, vreme je za rešavanje ovog svetskog problema“.

„Očajnički želimo da radimo sa svim zemljama sveta, uključujući Kinu, da pronađemo rešenja kako bi što više ljudi ostalo živo i da potom obnovimo našu privredu koju je uništio virus iz Vuhana“, dodao je šef američke diplomatije.

Pompeo je kazao da je „svaka nacija koja je bila na sastanku duboko svesna kampanje dezinformisanja u kojoj je angažovana Komunistička partija Kine“.

(Beta-AFP)

Podelite ovu stranicu!