Pomozimo kolegi! Da Peđa pobedi u borbi za život!

Budimo humani!

24. nov 2018

Drage koleginice i kolege, 

Našem kolegi Peđi Obradoviću u septembru 2018. godine je dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. Hitno je primljen na Institut za hematologiju Kliničkog centra Srbije, gde je utvrđeno da se radi o visokorizičnom obliku leukemije. Prepisane su mu citostatičke terapije nakon kojih je trebalo da usledi transplantacija koštane srži. Međutim, oblik leukemije od koga Peđa boluje pokazao se otpornim na terapiju dostupnu u Srbiji. Peđa u Institutu za hematologiju može da primi još jednu citostatičku terapiju, sa potpuno neizvesnim ishodom.

U toku 2018. godine, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a ubrzo i u Evropskoj uniji, registrovana je nova terapija koja se primenjuje upravo na otpornim oblicima akutne limfoblastne leukemije od koje Peđa boluje. Studije i klinička praksa pokazali su da ta terapija daje pozitivne rezultate u visokom procentu. Primenom nove terapije, postoji velika šansa za uspeh koji bi vodio transplantaciji koštane srži i konačnom izlečenju. Lekari bolnice Helios u Berlinu spremni su da Peđu prime na terapiju i potom transplantaciju koštane srži, ali su mu za to neophodna novčana sredstva u što kraćem vremenskom periodu.

Fondacija Budi human, pokrenula je akciju prikupljanja novca za lečenje našeg dragog kolege kojoj se NUNS priključuje i poziva svoje članove i članice da pomognu slanjem SMS poruke (upišete 570 i pošaljete SMS na 3030) ili ukoiliko ste u mogućnosti da odvojite više novca možete uplatiti na dinarski ili devizni račun donaciju putem linka e-doniraj.

Da Peđa pobedi u borbi za život! Budimo humani!

(Sekretarijat NUNS-a)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga