- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pomen ubijenoj demokratiji sutra u Novom Sadu

Grupa studenata i mladih iz Novog Sada najavila je da će sutra u 18 sati na glavnom gradskom trgu organizovati performans „Pomen ubijenoj demokratiji“ u Srbiji.

Poziv je na društvenim mrežama objavila grupa koja je u Novom Sadu organizovala prvi protest zbog izbornih nepravilnosti dan nakon izbora, koji se kasnije pretvorio u višenedeljne „Proteste protiv diktature“.

Ideja performasa je da mladi ponovo skrenu pažnju na neregularnosti koje su se dešavale tokom izbornog procesa na ovogodišnjim predsedničkim izborima održanim 2. aprila, rečeno je agenciji Beta pred sutrašnji protest.

Mladi su pozvali sve građane na spontano okupljanje u 18 sati, kako bi „odali poslednje pozdrave idealu slobodne Srbije ugušenom na izborima“.

Oni su građane pozvali i da obuku „svoju najlepšu crninu“, jer će biti upriličen i simboličan ispraćaj „demokratije na onaj svet“.

Navodi se da zbog prirode samog događaja apeluju na sve da na Trg slobode dođu tačno u naznačeno vreme, a u potpisu poziva stoji „ožalošćeni građani“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!