Paori protiv ustupanja državnog zemljišta crkvama

Za poništavanje odluke iz 2007. godine, prema kojoj je crkvama i verskim zajednicama ustupljeno na korišćenje 700 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta

24. juna 2013

Šest subotičkih udruženja poljoprivrednika organizovaće blokade gradskih saobraćajnica, ukoliko Skupština grada ne poništi odluku o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini crkvama i verskim zajednicama.

U zahtevu koji je upućen gradonačelniku Modestu Duliću udruženja poljoprivrednika zatražila su da se održi vanredna sednica Skupštine grada i da se preispita odluka da se crkvama i dalje omogući korištenje 700 hektara državnog zemljišta bez naknade.

Poljoprivrednici su od lokalne samouprave zatražili i da im se dostave podaci o tačnim površinama zemljišta koje crkvene zajednice potražuju po osnovu restitucije.

Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine grada ponovo je skinuta sa dnevnog reda tačka o poništavanju odluke iz 2007. godine, prema kojoj je crkvama i verskim zajednicama ustupljeno na korišćenje 700 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Tačka je skinuta na zahtev odbornika Demokratske stranke Srbije, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Skupštinskoj sednici su prisustvovali i predstavnici crkava i verskih zajednica koji su prethonod pozvali odbornike da ne glasaju za poništavanje odluke iz 2007. godine.

Javno pravobranilaštvo i Ministarstvo poljoprivrede su ove godine preporučili Skupštini grada da poništi odluku iz 2007. godine i ocenili je nezakonitom.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga