Poljoprivrednici: Policija će omogućiti uzurpatoru da uđe u njive

Poljoprivrednicima rečeno i da će, ako budu pokušali da spreče postupak, biti uhapšeni

22. mar 2016

Poljoprivrednik iz Gakova Miodrag Garajski izjavio je danas da je paorima najavljeno da će uzurpatoru državne poljoprivredne zemlje u tom mestu u četvrtak i petak, uz asistenciju policije i izvršitelja, biti omogućeno da nastavi da obrađuje zemlju na kojoj su poljoprivrednici iz protesta spavali duže od mesec dana.

Garajski je agenciji Beta rekao da je rešenje paorima pokazao policajac iz Policijske uprave u Somboru i da je reč o nalogu stečajnog sudije.

„Mi ćemo sutra uložiti žalbu na takvu odluku, ali ta žalba ne odlaže njeno izvršenje“, rekao je ovaj poljoprivrednik iz Gakova.

On je dodao i da će poljoprivrednici biti prisutni na licu mesta, ali da im je rečeno i da će, ako budu pokušali da spreče postupak, biti uhapšeni.

Garajski je objasnio i da je u pitanju oko 300 hektara zemlje.

Šestorica poljoprivrednika iz Gakova, koji su više od mesec dana iz protesta spavali na njivama u tom mestu i sprečavali uzurpatore da uđu u državni posed, uhapšeni su prošlog petka.

Prekršajni sud u Apatinu je dan nakon toga doneo jednu oslobađajuću presudu, a preostalih pet poljoprivrednika osuđeno je na 30 dana zatvora, zbog čega su reagovale sve stranke, kao i predstavnici Pokrajinske vlade.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga