Poljoprivredi na zajam 50 miliona dinara

Pokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede odobriće ovog leta kredite po povoljnim uslovima, u ukupnom iznosu od 50 mil…

14. jul 2011

Pokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede odobriće ovog leta kredite po povoljnim uslovima, u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara, koji su namenjeni izgradnji novih silosa, podizanju protivgradnih mreža i za nabavku kvalitetnih tovnih teladi, najavili su danas rukovodioci te institucije.
Pojedinačnim iznosima od 10.000 do 20.000 evra, uz godišnju kamatnu stopu od samo dva odsto, četvorogodišnji rok otplate s počekom od 12 meseci, biti omogućena izgradnja 10 do 20 novih objekata za skladištenje pšenice i drugih žitarica.
Krediti za nabavku protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda biće odobravani do najviše 15.000 evra, što je dovoljno za pokrivanje hektara površine, kamatna stopa je takođe dva odsto a rok otplate tri godine uz jednogodišnji grejs period.
Toliki maksimalni iznosi, sa istom godišnjom kamatnom stopom i rokom otplate od godinu dana, predviđeni su i za kredite za nabavku kvalitetnih teladi za tov, što će znatno doprineti unapređenju stočarske proizvodnje. Konkursi za sve tri kreditne linije biće otvorene 17. jula.

Inače, preko Fonda za razvoj poljoprivrede u prvih šest meseci ove godine ostvareno je više od 250 kredita u iznosu od oko 190 miliona dinara.
Redovne kreditne linije fonda biće nastavljene i u jesenjem ciklusu pa, ukoliko priliv finansijskih sredstava bude uredan, do kraja godine se očekuje jubilarni dvehiljaditi korisnik kredita te pokrajinske institucije.
(Autonomija.info)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga