Političarima odgovaraju slabi mediji

Politička elita proizvodi “organizovani haos” na medijskoj sceni

07. juna 2010

Generalni sekretar Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović izjavio je danas da slabi mediji odgovaraju političkoj eliti u Srbiji.

“Slabi mediji i slaba medijska scena u potpunosti odgovaraju političkoj eliti, jer takvi mediji ne mogu da budu korektiv vlasti”, rekao je Sejdinović na tribini o vojvođanskim medijima. Ocenio je da nesređeno medijsko tržište, kolizija između različitih zakona kojima se reguliše medijska sfera, zaustavljanje privatizacije svedoče o tome da politička elita proizvodi “organizovani haos” na medijskoj sceni.

On je kritikovao lokalne samouprave i rekao da ne ispunjavaju svoju ustavnu i zakonsku obavezu po kojoj moraju da obezbede sredstva iz budžeta za finansiranje informisanja u opštinama i gradovima. Sejdinović je kazao da lokalne samouprave gotovo po pravilu iz budžeta finansiraju samo medije koji su u njihovom vlasništvu, iako i privatni mediji mogu da budu odlični partneri lokalnim samoupravama u sferi informisanja.

Tribina je organizovana povodom prezentacije knjige Nezavisnog društva novinara Vojvodine “Vojvođanski mediji – politički kompromis ili profesionalno izveštavanje”, koja je izdata uz podršku Fonda za otvoreno društvo i Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga