Policijski sindikat: Poruka presude žandarmima je da bahatost pobeđuje zakon

"Poruka je: sklonite se, ne radite svoj posao, možda je u pitanju nečiji brat, tetka ili neki rođak"

08. dec 2017

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je da nije zadovoljan presudom pripadnicima niškog odreda Žandarmerije, koji su zbog napada na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, danas osuđeni na uslovne kazne zatvora, i dodao da će nastaviti da im pruža svaku pravnu pomoć.

„Kakva se poruka ovom presudom šalje svim policajcima u Srbiji? Sklonite se, ne radite svoj posao, možda je u pitanju nečiji brat, tetka ili neki rođak. Poruka je, u stvari, da će bahatost u budućnosti pobediti zakon. Međutim, zakon mora da bude isti za sve, a ne da se pod pritiskom javnosti ili politike donose ovakve odluke“, naveo je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović u pisanoj izjavi.

Mijailović je izrazio nadu da će sudovi imati hrabrosti da u daljem postupku donesu oduku po pravu i pravdi, jer će ona imati posledice po sve pripadnike MUP-a Srbije.

Viši sud u Beogradu osudio je ranije danas šestoricu pripadnika Žandarmerije na šestomesečne uslovne kazne zatvora, sa rokom provere od dve godine, zbog napada na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. godine.

Jedan žandarm je osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na tri godine, dok je osmi pripadnik Žandarmerije oslobođen odgovornosti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: SrBska vakcina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga