Policija u Bečeju grubo postupila s novinarkama

Policija je demantovala navode NDNV-a i saopštila da su upoznati s tim slučajem i da uveravaju javnost da policajci nisu postupili protivno propisima.

09. jul 2010

Nezavisno društvo novinara Vojvodine protestovalo je danas zbog nekorektnog postupanja policije prema izveštačima lokalnog nedeljnika “Bečejski mozaik”.
NDNV je u saopštenju za javnost navelo da su policajci jutros na grub način onemogućili novinarke “Bečejskog mozaika” da izveste o oduzimanju pušaka lokalnom streljačkom klubu u Bečeju.
To novinarsko udruženjeje navelo je da su policajci legitimisali novinarke, a potom ih izbacili iz prostora sportskog centra, uz upotrebu sile.
NDNV je ocenilo da policija nije imala prava na takav postupak jer je sportski centar javni prostor, u koji svako ima pravo da uđe.
U saopštenju se navodi i da su policajci novinarkama Ljiljani Milovanov i Kristini Demeter Filipčev oduzeli lične karte i pretili im hapšenjem, odnosno pretili su im da će ih iz sportskog centra “ukloniti milom ili silom”.
“Apelujemo na policiju da pusti novinare da rade svoj posao i da sankcioniše sve one u svojim redovima koji svojim postupanjem podsećaju na najcrnje dane Miloševićevog režima”, piše u saopštenju.
Policija je demantovala navode NDNV-a i saopštila da su upoznati s tim slučajem i da uveravaju javnost da policajci nisu postupili protivno propisima. Policija je navela da će čitav slučaj biti ispitan.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga