Policija rasvetlila tuču u kojoj je izboden maloletnik

Tužilaštvo naknadno o slučaju čoveka koji je pucao na pljačkaša

18. sep 2013

Novosadska policija rasvetlila je slučaj tuče u kojoj je jedan maloletnik u tom gradu ranjen oštrim predmetom, za koji je policija utvrdila da je sličan maloj kosi za košenje, saopšteno je danas iz policije.

U tuči su petorica mladića nasrnuli na jednog maloletnika (16), kojeg su teško povredili kosom, a policija je za to ranjavanje osumnjičila jednog sedamnaestogodišnjeg maloletnika iz Sremske Kamenice.

Ranjeni mladić je prethodno istom kosom lakše povredio svog napadača, piše u saopštenju.

Policija je pritvorila mladića N.T. (19), iz Sremske Kamenice, dok se protiv njegovog sugrađanina i vršnjaka S.P. krivična prijava podnosi u redovnom postupku, navodi se u saopštenju.

Nakon ove tuče pojedini mediji su došli u posed video zapisa tuče, koji su snimile kamere sa obližnjih zgrada.

Mediji su ranije objavili i video snimak jedne pljačke, kada je muškarac na motoru prišao ženi koja je sa dvoje dece sedela na stepeništu na ulazu u zgradu i otrgao joj zlatni lančić s vrata.

Policija je danas saopštila da je razrešila i taj slučaj i da ga je okvalifikovala kao tešku krađu izvršenu na drzak način.

Zbog toga je pritvoren Zoran B. (38), iz Novog Sada, navodi se u saopštenju za javnost.

Tužilaštvo naknadno o slučaju čoveka koji je pucao na pljačkaša

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu izjasniće se o pravnoj kvalifikaciji slučaja u kojem je vlasnik jedne novosadske menjačnice teško ranio pljačkaša, saopštila je danas novosadska policija.

Policije je u saopštenju za javnost navela da je ranjenom Igoru D. (37) iz Kaća pored Novog Sada odredila meru zadržavanja, zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo u pokušaju.

On se tereti da je sinoć zajedno sa još dva za sada nepoznata lica, maskirani kačketima napao bračni par Radoja O. (53) i L.O. (51) iz Novog Sada, inače vlasnike menjačnice, nakon što su izašli iz automobila sa dnevnim pazarom, ispred ulaznih vrata zgrade u kojoj žive.

Jedan od napadača ih je poprskao sprejom i fizički srušio ženu na zemlju, dok su druga dvojica fizički napala Radoja, koji je u tom momentu izvadio revolver, koji poseduje legalno, i ispalio hice u Igora, piše u saopštenju.

Ranjeni pljačkaš je je prevezen kolima Hitne pomoći u Klinički centar Vojvodine, gde je ustanovljeno da ima dve ustrelne rane u predelu glave i butine, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga