Policija pod punom opremom u Agroživu

Uz asistenciju oko 200 policajaca pod punom opremom danas popodne je stečajni upravnik zajedno sa novim vlasnikom ušao u krug Agroživa zbog popisa imovine

30. juna 2014

Uz asistenciju oko 200 policajaca pod punom opremom danas popodne je stečajni upravnik zajedno sa novim vlasnikom ušao u krug Agroživa zbog, kako saznaje RTV, popisa imovine. Ispred kapije Agroživa i dalje štrajkuje oko tri stotine radnika koji traže da im se isplate zarade.

Brojni su uplakani i kažu da ne mogu da veruju kako se država ophodi prema njima. Navode da samo žele ono što su pošteno zaradili.

Radnici Agroživa su se okupili još jutros i nisu dozvoljavali ni stečajnom upravniku i menadžmentu „Mibrasa“, novog vlasnika preduzeća, da uđu u krug u klanice.

Predsednik sindikata Nezavisnost u Agroživu Jovica Katić rekao je za RTV da ne očekuje razgovore sa novim vlasnikom.

„Naši sledeći razgovori mogu samo da budu sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Poslali smo mu pismo u kojem smo ga informisali o situaciji u kojoj smo i o stanju u Agroživu“, istakao je Katić.

On je ponovio i da radnici Agroživa neće odustati od štrajka do ispunjenja zahteva, odnosno dok im se ne isplate zarade koje nisu primili od početka godine.

Katić je dodao da štrajkačima ove zarade duguju prethodni direktor i vlasnik Agroživa.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga