Policija ogorčena zbog puštanja na slobodu napadača na novosadskog žandarma

Iznenađujuće obrazloženje suda da je napadač bio pritvoren zbog uznemiravanja javnosti, a ne zbog pokušaja ubistva

01. mar 2017

Sindikat srpske policije ocenio je da se “sezona lova na policajce nastavlja” i dodao da se to vidi u odluci novosadskog Višeg suda da jednog od napadača na žandarma pusti da se brani iz kućnog pritvora.

Portparol tog sindikata Mile Lazović podsetio je za novosadski Radio 021 da su policijski službenici pre nekoliko nedelja protestovali zbog malih kazni koje dobijaju napadači na policajce i ocenio da se najnovijom odlukom suda ta loša praksa nastavlja.

On je rekao da ih je od puštanja napadača Nenada Ćurčića iz pritvora više iznenadilo obrazloženje suda u kojem se navodi da je on bio pritvoren zbog uznemiravanja javnosti, a ne zbog pokušaja ubistva.

“Stvarno nam je neshvatljiv takav potez suda. Kolega žandarm je nedavno imao operaciju ruke, i ispada da će napadači pre izaći na slobodu. nego što će on izaći iz bolnice i vratiti se svojoj porodici i na posao“, kazao je Lazović.

Dodao je da, uprkos obećanjima datim nakon protesta policije ispred zgrade novosadskih sudova, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ništa nije preduzeo, osim što se sastao sa drugim policijskim sindikatom i najavio da će se održati sastanak sa tužiocima i sudijama, ali do najavljenog sastanka do danas nije došlo.

Viši sud u Novom Sadu saopštio je da je Igoru Petroviću (35) produžio pritvor zbog bojazni da bi mogao da ponovi piokušaj ubistva.

Nenadu Ćurčiću (32) policijski pritvor je zamenjen kućnim, jer je sud procenio „da je u međuvremenu opao intezitet uznemirenja javnosti zbog navedenog događaja“.

Žandarm Boris Jevrosimov ranjen je u pucnjavi u Novom Sadu krajem januara, a dvojica napaadača pretukli su njega i suprugu.

(Autonomija/021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga