- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Policija nema dokument iako je privodila Vladimira Ješića?!

Policija u Inđiji ne poseduje nikakav dokument o privođenju novinara Vladimira Ješića, iako je 15. aprila bio priveden u tu policijsku stanicu i iako je i MUP Srbije potom izdao saopštenje u kojem se potvrđuje da je bio priveden, rečeno je danas za Autonomiju u advokatskoj kancelariji Beljanski, koja zastupa Ješića.

U dopisu iz Policijske uprave Sremska Mitrovica, u koji je Autonomija imala uvid, navodi se da oni nemaju bilo kakvu dokumentaciju u vezi sa Ješićevim zadržavanjem i saslušanjem.

Ješićevi advokati uputili su potom pritužbu Sektoru unutrašnje kontrole policije MUP-a Srbije. U odgovoru iz tog sektora, u koji je Autonomija imala uvid, navodi se da je pritužba prosleđena Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici na dalje postupanje.

Vladimir Ješić rekao je za Autonomiju da je ovo još jedan dokaz da je policija zapravo “politički aparat jedne stranke”.

“To nisu radili ni 1999. godine, u doba neverovatne represije Miloševićevog režima. I tada su makar pronalazili vreme za poštovanje procedura”, kazao je Ješić, koji je kao jedan od koordinatora antimiloševićevog pokreta Otpor bio privođen 14 puta tokom 1999. i 2000. godine.

Ješića je 14. aprila u Inđiji napao nepoznati muškarac, a sutradan su ga iz Srpske napredne stranke optužili da je istukao jednog njihovog funkcionera iz Beočina, što je Ješić demantovao i zatražio da se otvori istraga povodom i jednog i drugog slučaja.

On je 15. aprila bio priveden u policijsku stanicu u Inđiji i tada je novinarima ispričao da su policajci koji su došli iz Beograda vršili “strahovit pritisak” na njega da promeni iskaz o napadu na njega, u kojem je naveo da ga je fizički napao nepoznati muškarac i da mu je pretio smrću, i u kojem je dodao da iza toga napada stoji predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Inđiji Vladimir Gak.

Naveo je da su policajci koji su došli iz Beograda tražili od njega da ide na poligrafsko testiranje, što je on i prihvatio, uz uslov da bude prisutan i njegov advokat Vladimir Beljanski iz Novog Sada.

MUP Srbije je ranije odbacio sve Ješićeve optužbe i nazvao ih zlonamernim, a njega je optužio da je “odbio” da ide na poligrafsko testiranje.

Vladimir Ješić je rođeni brat bivšeg gradonačelnika Inđije Gorana Ješića. On je izjavio da je jedini razlog za napad na njega činjenica da je Goranov brat.

Još je ocenio da je napad na njega deo “kampanje straha” koju je organizovao SNS, kako bi “pod svaku cenu” preuzeo vlast od Demokratske stranke u Inđiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!