Policija iz parlamenta izvela bugarske poslanike i ministre

Više od 100 bugarskih poslanika, ministara i novinara izašlo je rano jutros iz zgrade parlamenta, gdje su ih proteklih skoro osam časova držali blokiranim demonstranti koji su protestovali protiv korupcije

25. jul 2013

Više od 100 bugarskih poslanika, ministara i novinara izašlo je rano jutros iz zgrade parlamenta, gdje su ih proteklih skoro osam časova držali blokiranim demonstranti koji su protestovali protiv korupcije.

Policija je napravila prolaz kroz masu od nekoliko stotina Bugara, koji u proteklih 40 dana protestuju zbog odluke vlade da imenuje medijskog magnata Deljana Pevskog na mjesto šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost, jer to smatraju primjerom privatnih interesa u državnim institucijama. Vlada je tokom prošlog mjeseca povukla svoju odluku, ali to nije umirilo javnost i demonstranti zahtjevaju ostavku administracije.

„Policajci su obavili svoj posao savršeno, mada su se demonstranti ponašali veoma agresivno. Pokušaćemo da pronađemo one koji su kamenicama gađali pripadnike snaga reda i mira i poslanike“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Cvetlin Jovčev.

Policija je poslanike i ministre izvela iz zgrade oko 3.00 časa u policijskim kombijima. Nekoliko časova kasnije, bageri su krenuli sa uklanjanjem barikada napravljenih od klupa u parku, kontejnera i kamenja.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga