Policija intervenisala zbog kupovine glasova u Kuli

Sumnjivog čoveka ipak pustili da ode, iako je posedovao birački spisak

02. apr 2017

Predsednica biračke komisije na biračkom mestu broj devet u opštini Kula Bojana Radović izjavila je danas da je ispred tog biračkog mesta uočen nepoznat čovek koji je drugom čoveku dao 1.000 dinara, zbog čega su intervenisali i policija i tužilaštvo.

„Javljeno mi je da je čovek drugom čoveku dao 1.000 dinara svega nekoliko metara od ulaza u biračko mesto i da na očigled svih stoji sa biračkim spiskom i zaokružuje ljude. Kao predsednica biračke komisije izašla sam napolje i potvrdila da on sa starim belim autom zaista stoji ispred i poseduje paprire sa spiskovima“, kazala je za Radović.

Prema njenim rečima, ona je prišla čoveku u belom autu, i pitala ga šta radi, ali je on rekao „da je to njegova privatna stvar“.

Na konstataciju Radovićeve da joj je javljeno da je davao novac ljudima ispred biračkog mesta, čovek je rekao da je u pitanju bio „dug koji je prebijao i da to nema veze sa potplaćivanjem“.

Kako je Radović objasnila, nije želeo da pokaže papire po kojima je hemijskom nešto zaokruživao i pisao, pa je ona pozvala policiju.

„Dežurna patrola je odmah došla, a zatim i načelnik, koji je pozvao i Tužilaštvo, kada sam ispričala sve što je primećeno oni su sačekali odgovor i rekli mi da nema osnova za krivično gonjenje, te da samo može da se podnese privatna prijava“, rekla je Radović.

Dodala je da su sumnjivog čoveka pustili da ode, iako je ona nekoliko puta upozorila nadležne da u svom autu on poseduje birački spisak i da je viđen kako ga kontroliše.

Radović je dodala da je slična situacija i na drugim biračkim mestima u opštini Kula, ali da je do sada samo ona zvala policiju da ispita slučaj.

„Ja sam videla taj spisak svojim očima, imam iskustva, videli su se spiskovi u tabelama i imena ljudi“, dodala je Radović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga