Policija čuva „duha“

Prema nekim tvrdnjama, u kući u Novom Pazaru, koju su "zaposeli" duhovi već borave imami koji čitaju prigodne ajete iz svete knjige Kurana.

09. avg 2011

Dva policijska automobila obezbeđivala jednu kuću u Sandžačkoj ulici u novopazarskom naselju Hadžet, koju navodno već četvrtu noć pohodi džin (duh, đavo).
Policija je naime dežurala pored kuće Esa Vrujčanina da bi onemogućila okupljanje većeg broja građana, od kojih neki, uvereni u ovu pojavu, klanjaju ne bi li molitvama pomogli porodici Vrujčanin da se oslobodi ove neželjene pojave, dok je veliki broj i onih koji dolaze iz puke radoznalosti.
Niko od porodice Vrujčanin nije želeo da daje izjave, a okupljene građane su molili da se ne zadržavaju pred njihovom kućom, obrazlažući to tvrdnjom da je njihova porodica u „velikom problemu“.

Prema nekim tvrdnjama u kući koju su „zaposeli“ duhovi već borave imami koji čitaju prigodne ajete iz svete knjige Kurana, među kojima su neki došli iz BiH.

Vernici tvrde da je ovo prvi put da se tako nešto događa u Novom Pazaru, dok drugi tvrde da je reč o „čistoj ezoteriji“, te da ta, kako kažu, priča, „ne zaslužuje ama baš nikakvu pažnju“.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga