Policajci se žale da im je naređeno da čuvaju plakate Aleksandra Vučića

"Smatramo da je to neprimerena privatizacija policije"

24. mar 2017

Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da starešine nastavljaju da „ispituju“ da li je neko od policajaca tražio odobrenje od kabineta ministra da prisustvuje predizbornim mitinzima predsedničkih kandidata, a da su se neki policajci požalili i da im je naređeno da obezbeđuju promotivne plakate predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

„Umesto da se ova praksa zaustavi, ona je nastavljena, čime se jučerašnje obećanje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da niko u policiji neće biti sprečen da ide na predizborne skupove pokazalo neistinito“, navodi se u saopštenja.

Sindikat je naveo da poseduje audio snimak usmene naredbe da niko od policajaca ne sme da prisustvuje skupovima bez izričitog odobrenja ministra i da su snimci predati advokatskom timu sindikata, koji će odlučiti da li ima osnova za krivičnu prijavu.

Sindikat je dodao da im se javilo i nekoliko kolega iz više Policijskih uprava po Srbiji koji su naveli da su im starešine naložile da patroliraju i čuvaju predizborne plakate kandidata Aleksandra Vučića i da zaustavljaju i legitimišu one koji te plakate uništavaju.

„Smatramo da je to neprimerena privatizacija policije, jer je uništavanje i cepanje predizbornih plakata komunalni prekršaj i posao komunalne policije, a ne MUP-a Srbije“, saopštio je sindikat.

(Beta, foto: Twitter@LokalniFront )

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga