Policajci ravnopravniji od paora

Hoće li i policija dobiti prijave zbog protesta, kao vojvođanski poljoprivrednici, koji ih ovih dana dobijaju zbog "seljačke bune" s početka leta, pitaju se u udruženju "Paori Crepaje".

27. dec 2011

Vojvođanski paori očekuju povlačenje prekršajnih i krivičnih prijava koje im zbog protesta od proletos, stižu ovih dana, navodi se u današnjem saopštenju Udruženja poljoprivrednika „Paori Crepaja“

Na taj način, država bi dokazala svoju ozbiljnost, poštovanje zadate reči, ali i da je zakon isti za sve.

– Zašto se ne poštuje džentlmenski sporazum da vojvođanski paori neće biti procesuirani? Ako smo svi jednaki pred zakonom, hoće li policijaci koji su protestvovali ispred Vlade Srbije i izazvali višečasovnu blokadu saobraćaja dobiti takve prijave – navodi se u saopštenju. – Udruženje poljoprivrednika „Paori Crepaja“ podržava svačije pravo  na protest i bolji život. Isto tako razumemo i protest Nezavisnog sindikata policije. Ali njihov protest pokazuje da ni tu nismo svi jednaki. Nezavisnom policijskom sindikatu je, kao i mnogima drugima, dozvoljeno da protestuje ispred zgrade Vlade Srbije. U centru Beograda može da se okupi ko god to želi. Svi sem vojvođanskih paora kojima proletos nije dozvoljeno ni da uđu u Beograd.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga