Policajci protestovali zbog ubistva kolege

U proteklih pet godina zabeleženo više od 9.000 napada na policajce dok su obavljali svoje zadatke

01. nov 2011

U novosadskoj Policijskoj upravi održana je komemoracija povodom pogibije policajca Siniše Hrnjeza koji je u nedelju nastradao prilikom intervencije u Ledincima.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je događaj u Ledincima odraz celog sistema kroz šta smo prošli i kroz šta prolazimo, kao i da ovakve i slične slučajeve ne može da rešava samo policija, već u to mora da se uključi celo društvo. Veljović je izrazio žaljenje što komemoraciji nije prisustvovao niko od predstavnika gradskih i pokrajinskih vlasti jer to ne može da bude odnos društva prema policiji.

Prethodno su, u 10 časova, ispred Policijske uprave Novi Sad, na Bulevaru kralja Petra I, Nezavisni sindikat policije, Sindikat srpske policije i Policijski sindikat Srbije organizovali protestnu šetnju, zbog ubistva kolege i sve učestalijih napada na policijske službenike, kao i neadekvatnih policijskih ovlašćenja.

Predsednik Sindikata srpske policije Nenad Ljubičić je rekao da je cilj protesta da se javnosti i rukovodstvu države skrene pažnja na „blagu kaznenu politiku sudstva prema počiniocima krivičnih dela napada na policijske službenike“.

On je podsetio da je u proteklom petogodišnjem periodu evidentirano više od 9.000 napada na policijske službenike tokom izvršenja redovnih zadataka i obaveza.

Siniša Hrnjez je ubijen u nedelju u Starim Ledincima, kada je na njega i kolegu bačena bomba.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga