Policajac priveo i udario urednika Južnih vesti

Načelnik Policijske uprave u Nišu iznenađen

16. avg 2015

Zbog toga što kod sebe nije imao ličnu kartu, nakon kraće rasprave na ulazu jednog od stejdževa na Nišvilu, urednika Južnih vesti Predraga Blagojevića priveo je policajac i vodeći ga do marice, dvaput ga udario u glavu.

Blagojević navodi da se sve dešavalo oko dva sata iza ponoći kada mu je na ulazu na “Midnight Jazz Stage” prišao policajac i zatražio mu ličnu kartu. Kako je nije imao, dao mu je, kaže, novinarsku legitimaciju, međutim, policajac je počeo da ponavlja: “Šta se praviš pametan”.

„Onda sam uzeo telefon da pozovem nekog da potvrdi moj identitet, međutim, policajac mi je uzeo mobilni, i stavio mi ruke na leđa. Dok su me vodili ka marici, dva puta me je udario u glavu, o čemu imam i potvrdu iz Hitne pomoći“, navodi Blagojević.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović navodi da je veoma iznenađen ovim što se dogodilo: „Proverićemo sve do detalja, ako su policajci to uradili, ja ću sve da ih sankcionišem maksimalno. Međutim, moramo najpre sve to da ispitamo do najsitnijih pojedinosti“, naveo je Grekulović.

Predrag Blagojević je već jednom privođen pre nekoliko godina dok je bio na novinarskom zadatku. Tada su ga, kaže, sat vremena držali u podrumu policijske stanice dok su mu “utvrđivali identitet”.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga