Policajac povređen u napadu na LGBT centar u Skoplju

Jedan policajac povređen je kada je desetak maskiranih osoba sinoć napalo Centar za podršku LGBT zajednice u Skoplju, bacajući na zgradu kamenice, flaše i navijačke rekvizite

23. juna 2013

Jedan policajac povređen je kada je desetak maskiranih osoba sinoć napalo Centar za podršku LGBT zajednice u Skoplju, bacajući na zgradu kamenice, flaše i navijačke rekvizite.

Kako je saopštio predstavnik Koalicije za seksualna i zdravstvena prava marginalizovanih zajendica, koja je večeras u Centru organizovala projekciju filmova u okviru „Nedelje ponosa“ u Makedoniji, povređeni policajac je radio kao pripadnik obezbeđenja Centra.

Prema rečima očevidaca, napadači na Centar, koji se nalazi u Staroj skopskoj čaršiji, nosili su fantomke, dok iz makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova za sada nema zvanične informacije o napadu.

Za subotu je u Skoplju bila zakazana i Kontragej parada povodom „Nedelje ponosa“, u okviru koje se u Makedoniji održavaju tribine, radionice i debate podrške gej zajednici.

Kontragej parada, međutim, nije održana, a Helsinški komitet u Makedoniji prethodno je podneo krivičnu prijavu protiv anonimnog organziatora tog skupa.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga