Pola veka postojanja vojvođanskog Saveza invalida rada

Sledi povezivanje sa međunarodnim organizacijama i učešće u međunarodnim projektima

10. feb 2015

U Vojvodini je trenutno  oko 75.000 invalida rada, od kojih je oko tri hiljade u radnom odnosu, preko sedam hiljada čeka zaposlenje, dok su oko 6.500 invalida rada korisnici  delimične penzije, ukazano je danas na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića i predstavnika Saveza invalida rada Vojvodine povodom 50 godina postojanja i rada tog saveza.

Ovom prilikom istaknuto je da danas na nivou pokrajine postoje 33 gradske i opštinske organizacije, koje su organizovane kroz mesne organizacije i aktive invalida rada. Kako je objašnjeno, one se finansiraju iz članarine i putem projektnih aktivnosti na konkursima resornog ministrastva i pokrajinskog sekretarijata.

Predstavnici Saveza invalida rada Vojvodine su podsetili da su 2009. doneti određeni zakonski propisi, koji su značajni za ovu grupu građana i ocenili da je sledeći korak ka poboljšanju uslova za delovanje ove društveno humanitarne organizacije u pravcu jačanja položaja invalida rada u pravcu boljeg povezivanja sa sličnim međunarodnim organizacijama i učešćem u međunarodnim projektima.

Kako je istaknuto, u ostvarivanju programskih zadataka podršku će im pružiti Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Predsedniku Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću i pokrajinskoj sekretarki za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vesni Kopitović ovom prilikom su uručene plakete i umetnička slika u znak zahvalnosti zbog uspešne saradnje sa Savezom u toku prošle godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga