Pokušali da na mostu okače transparent „Vučić je diktator“, policija ih sprečila

"Prošlo je godinu dana od protesta, tukli su nas po ulici, bacali su suzavac na mladost ove zemlje, zato smo hteli danas da pošaljemo poruku u celi svet da je Vučić diktator“

12. jul 2021

Omladina Stranke slobode i pravde (SSP) pokušala je u nedelju uveče, na Varadinskom mostu, da postavi transparent širok 40 metara sa porukom da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić diktator.

Na transparentu je na engleskom jeziku bilo napisano „Vučić is a dictator“, a omladinci opozicione partije su poruku kačili u momentu kada je veliki broj posetilaca prelazio most na putu ka Petrovaradinskoj tvrđavi i Exit festivalu, piše portal 021.

Kako se može videti u snimcima koji su uživo prenosili dešavanja na mostu, sa aktivistima SSP-a u jednom momentu je razgovarao i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Slobodan Malešić, ali su u raspravi uglavnom bili sa pripadnicima Komunalne milicije.

Aktivisti nisu uspeli da okače transparent, iako je u jednom momentu deo bio privezan za ogradu mosta.

„Došli smo sa transparentom dugačkim 40 metara koji kaže da je Vučić diktator. Prvo se pojavila BIA da nam kaže da to ne možemo da uradimo i zatim su magično nestali. Posle BIA došla su tri automobila komunalne policije, a posle ta tri automobila došao je i načelnik Policijske uprave Novi Sad. U toku dana su sat vremena držali naše saborce, jer su im videli transparent u gepeku. Prošlo je godinu dana od protesta, tukli su nas po ulici, bacali su suzavac na mladost ove zemlje, zato smo hteli danas da pošaljemo poruku u celi svet da je Vučić diktator“, rekao je član SSP Brajan Brković, koji je na svom profilu emitovao dešavanja sa mosta.

(021.rs, Foto: Screenshot Brajan Brković/ Fejsbuk)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Glad
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga