- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pokušaj privođenja Olivera Dulića u Subotici

Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić se pozvao na imunitet, prilikom pokušaja hapšenja u njegovoj kući u Subotici jutros, rečeno je agenciji Beta u Tužilaštvu.

Tužilaštvo će uputiti zahtev Skupštini Srbije za ukidanje imuniteta Duliću, saznaje Beta.

Dulićevo privođenje je pokušano zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

Policija je privela bivšeg pomoćnika ministra za prostorno planiranje Nebojšu Janjića i bivšeg generalnog direktora Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, u vreme Dulićevog mandata, Zorana Drobnjaka, javio je RTS.

Oliver Dulić potvrdio je danas agenciji Beta da se pozvao na imunitet poslanika u Skupštini Srbije i najavio da će se danas javiti policiji u Beogradu.

„Pozvao sam se na poslanički imunitet samo da bih u 12 sati održao konferenciju za novinare u Narodnoj skupštini, nakon čega ću se javiti policiji u Beogradu. Nemam šta da krijem i jedva čekam razgovor sa nadležnim državnim organima“, naveo je Dulić, funkcioner Demokratske stranke u izjavi Beti.

„Očigledno se radi o političkom progonu, jer sam već mesec dana satanizovan kroz dva tabloidna medija pod kontrolom vlasti sa ciljem da se pripremi teren za moje privođenje“, naveo je Dulić.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!