Pokret za preokret zahteva ostavke Upravnog odbora RTV

"Članovi UO direktno odgovorni za katastrofalno stanje u toj medijskoj kući"

28. feb 2018

Pokrajinski odbor Pokreta za preokret podržao je danas zahtev Pokreta slobodnih građana, kojim su pozvali članove Upravnog odbora Radio – televizije Vojvodine (RTV) da u što kraćem roku podnesu ostavke zbog „srozavanja digniteta te medijske kuće“.

Predsednik Odbora za Vojvodinu Pokreta slobodnih građana Nebojša Milenković uputio je juče otvoreno pismo članovima Upravnog odbora RTV u kojem ih je optužio za „sunovrat“ pokrajinskog javnog medijskog servisa i pozvao da zbog toga podnesu ostavke u što kraćem roku.

Pokret za preokret podržao je taj zahtev i dodao da je hitna ostavka potrebna kako bi se otvorio prostor da na radna mesta trenutnih članova „koji ne rade svoj posao kako treba“, dođu ljudi koji će umeti da zaštite javni interes.

Pokret je optužio članove UO RTV Jovu Radića, Jovana Adamova, Branislava Popovića, Marka Ćalića, Borislava Pupavca, Ištvana Terenjija, Aleksandra Komnenovića, Nenada Djuretića i Branka Bjelića, da su direktno odgovorni za katastrofalno stanje u toj medijskoj kući.

„Važno je i da se spreče još veće posledice srozavanja digniteta RTV, koje bi dodatno ugrozilo i njenu zakonsku fukciju, što vašu odgovornost može proširiti“, dodaje se u pismu Pokreta za preokret.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga