Pokret za preokret: Trula ograda Varadinskog mosta opasna po život

"Trulež se prostire duž svih 358 metara ograde gornjeg i donjeg profila i jasno se vide na nekim mestima ne samo korozija, nego i velike rupe"

01. okt 2018

Pokret za preokret optužio je danas gradske vlasti u Novom Sadu da su odgovorne za propadanje ograde na Varadinskom mostu i upozorili da takva ograda može da bude opasna po život građana.

“Potpuno trula čelična ograda na Varadinskom mostu predstavlja pretnju za sve građane, jer rizikuju da se oslanjanjem na nju padnu u Dunav”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se rđa i trulež prostiru duž svih 358 metara ograde gornjeg i donjeg profila i jasno se vide na nekim mestima ne samo korozija, nego i velike rupe.

“Projektanti u saobraćajnom institutu CIP Beograd smatraju da nisu nadležni za pešački deo čelične konstrukcije. Međutim, most je definisan kao gradski most i ne može fomalnost oko nadležnosti biti opravdanje za nebrigu i propadanje mosta. Ako je gradski most, jasno je ko je odgovoran i ko je dužan da spreči dalje propadanje ograde”, piše u saopštenju.

Navodi se da pored opasnosti za građane, koje vrebaju usled puštanja u rad nedovršenog Žeželjevog mosta, što je potvrdila nedavna tragedija kada je poginuo jedan radnik, sada se javila i pretnja da ljudi nastradaju na odavno završenom Varadinskom mostu.

Optužili su gradsku vlast i gradonačelnika Miloša Vučevića da objekte u svojoj nadležnosti potpuno neopravdano zapostavljaju, dovodeći u opasnost živote ljudi.

Varadinski most spaja Novi Sad sa Petrovaradinom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga