- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pokret za preokret: Subotica simbolizuje neuspehe Vlade Srbije

Gradski odbor Pokreta za preokret iz Subotice saopštio je danas da taj grad simbolizuje neuspeh politike vlasti u Srbiji u mnogim segmentima, te da se obeležavanjem godišnjice rada Vlade upravo u Subotici zapravo šalje poruka podrške „bahatosti gradske vlasti“.

U saopštenju Pokreta ocenjuje se da je zato logično što je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odabrala Suboticu da proslavi godinu dana od svog postavljenja, jer je taj grad simboličan po mnogo čemu, od toga da ga sa severa ograđuje bodljikava žica prema Evropskoj uniji, „koja simbolizuje naš ‘uspeh’ u evropskim integracijama“ do, kako ironično navode, dostizanja evropskih standarda.

„Na čelu Subotice je još uvek Bogdan Laban poznati ‘čupač grkljana’ , a to je samo simbol za bahatu vlast SNS-a u celoj Srbiji. Danas se još jednom, ovoga puta sa severa zemlje, šalje poruka o poželjnost prakse bahatosti. Jer kako drugačije objasnititi da je baš on domaćin premijerke Srbije, na godišnjicu njenog izbora. Sa druge strane sliku Subotice karakteriše značajan porast kriminaliteta, uključujući i najtežih krivičnih dela, uključujući i ubistva vezana za obračune kriminalnih grupa“, navodi se u saopštenju i dodaje i da je ovaj grad među „šampionima“ u iseljavanju radno sposobnog stanovništva, jer je plata preko granice višestruko veća od subotičkog proseka.

Dodaje se da za vreme aktuelne koalicije nije rešeno ni jedno komunalno pitanje, dok se dramatično povećava opasnost od uništavanja Palićkog jezera kao turističkog potencijala.

Prema podacima Pokreta za Prepkret, u Subotici je nedavno 141 domaćinstvo sa preko 500 članova porodica podnelo zahtev za isključenje sa gradskog daljinskog sistema grejanja jer nemaju novca da plate visoke cene grejanja.

„U istom period povećava se broj korisnika narodnih kuhinja, pa se građani sa pravom pitaju postaje li Subotica, sa jedne strane grad siromašnih, a sa druge strane grad malog broja prebogatih“, ukazuje Pokret.

U saopštenju se napominje da premijerka Brnabić više ne može sakriti ni činjenicu da subvencije poljoprivrednicima nikada nisu bile manje, a cene goriva i ostalog repromaterijala nikada veće, dok otkupne cene proizvoda nikada nisu bile niže.

„Brnabićka nije položila ispita za građane Subotice, ali njoj, pretpostavljamo, ocena građana nije ni bitna“, ocenjuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!