- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pokret za preokret: Šest godina Vučićeve vladavine i propadanja

Opozicioni Pokret za preokret saopštio je da je na današnji dan pre šest godina počela vladavina Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i da su u tom periodu uništene sve demokratske institucije, parlamentarna demokratija, načelo podele vlasti, nezavisno sudstvo, slobodni izbori i nezavisni mediji.

„U tom šestogodišnjem periodu na ulice su se vratili kriminalci, likvidacije su postale uobičajne, a stranačke paraformacije stvarnost. Osiromašeni građani svedoci su uzurpacije državnih resursa, a politički protivnici režima su satanizovani i predmet su raznovrsnih političkih progona“, navodi se u saopštenju te stranke.

Predsednik tog pokreta Janko Veselinović je ocenio da je vladavina Vučića vratila Srbiju u 1990. godine i dodao da je predsednik Srbije zarad opstanka na vlasti spreman da uradi sve – od gušenja svake vrste demokratskog delovanja do ugrožavanja vitalnih nacionalnih interesa.

Veselinović je rekao da će taj pokret narednih dana organizovati izložbe u više gradova Srbije na temu „Šest godina propadanja“.

„Izložbe će prikazati rezultate 2.191 dana apsolutne vlasti jednog čoveka, kome je stranka sredstvo za potčinjavanje građana, a cilj razaranje svih institucija, na uštrb ljudskih prava, vladavine prava, podele vlasti na zakonodavnu izvršnu i sudsku i svih demokratskih tekovina koje stoje na putu njegovim autoritarnim ambicijama“, dodao je Veselinović.

Eksponati će biti podeljenje u pet segmenata – ekonomsko propadanje, kadrovi, afere, izborne manipulacije i mediji i bizarnost vladanja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!